Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Det ska va lätt att laga mat...

(null)

(null)

(null)

Det ska vara lätt att laga mat. Den ska också gärna vara hälsosam, snabblagad och inte fullproppad  med onödiga kalorier.

Inget är så sant som Olga Rönnberg säger: Ät skit, må skit! 

Därmed också sagt: Ät bra, må bra!

Min strävan är att tänka 80/20. Alltså inga förbud. Jag älskar snacks, godis, whisky och bubbel. Men det funkar ju inte att "leva" med den menyn. Alltså tänker jag 80 % bra mat och 20 % skräp (och annat gött).

Igår "lagade" vi den lättaste middagen som finns. Räkor. Bara tina, skala och äta. Väljer ofta tillbehör både ur kategorin bra mat och så lite skräp...extremt snabblagad och god middag med hög mysfaktor. 

Idag är det vår Crockpot som får agera kock. Ner med karrén med gott sällskap i grytan och så är det bara att hacka grönsakerna till middagen. Snabbt, lätt och inget onödigt fett.

Frukost äter jag ju bara på helgerna numer. Då blir det kokt ägg, en hårt smörgås, ibland juice och nästan alltid en grön smootie. Med massor av antioxidanter och ingredienser som är antiinflammatoriska.

Lunchen ska självklart vara lika lätt. Helt enkelt en matlåda från gårdagens middag. Blev det inget över finns det alltid något i frysen. Brukar koka en stor sats linssoppa på helgen och då blir det nästan alltid över till några luncher. 

Att äta lunch ute funkar som en "ibland-lösning", för mig. Dels för att jag då får dålig koll på innehållet och den innehåller ofta på tok för mycket fett och kolhydrater och dels för att det är lättare att falla för frestelser. 

Dagens gröna smootie:
En skvätt naturell yoghurt
En skvätt vatten
En banan
En avokado
Två nävar ruccola
En skvätt färsk citronsaft
En skvätt riven färsk ingefära
Två tsk spirulina
Två tsk linfrön
Två msk havtorn 
Kanel
 (Ca tre port)

Tänk på att du kan variera en smootie i det oändliga. Skaffa sig kunskap om vad som är bra ingredienser och undvik de redan smaksatta yoghurtsorterna och annat dolt socker. Socker göder bara de elaka bakterierna i tarmen och gör ingen lycklig. 

Bars, shakes, kosttillskott och annan som ska toppa form eller ersätta måltider är inget för mig. Det mår jag bara konstigt av. Alltså "är konstgjort, må konstigt".....

Noterat av Nina
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: