Mitt år med Mammafitness....

(null)

(null)

För exakt ett år sedan vaknade jag med huvudvärk (efter en kväll med för mycket bubbel), trött i kroppen, på tok för många kilon på kroppen och  kände mig allmänt olustig. 

Dock var jag beslutsam. Väldigt beslutsam. 

Nu fick det f@n vara nog. Åter igen hade jag fallit offer för mina egna dåliga vanor och frossat fet mat och alkohol och försökt kompensera med hårdare träning och motion. 

Så. Jäkla. Korkat. 

Och så typiskt mig. 

I hela mitt vuxna liv. 

Ja må vara expert på att hitta tillbaka till mina vardagsvanor. Men varför denna jojo-livsstil?

Jag hade kikat på Mammafitness på instagram och fb ett tag och hade mer och mer börjat "gilla" filosofin som Olga Rönnberg förespråkar. Det fanns något i hennes rakhet och ärliga budskap som "talade" till mig. 

Denna dag, den 29/12 2018, funderade jag inte mer. Jag skapade ett konto hos MF. Svarade på formulär, måttade, fotade och betalade.

Första månaderna jan-april förlängde jag mitt abonnemang med en månad i taget.  Framgångarna var helt enligt min plan. Minskade i vikt, blev starkare och smidigare. Sen tyckte jag att jag var "fullärd"....och det var jag ju inte. 

Det är skillnad på kunskap och att förändra sina vanor på riktigt.

Stor skillnad skulle jag säga.

Hur som helst skulle jag fortsätta leva utifrån MFs filosofi med kost och träningsvanor på egen hand. Jag var lite trött på mig själv att jag var sån jäkla ögontjänare också. 

Men jag visste inte riktigt hur jag skulle tackla den insikten. Så jag förträngde den under sommaren. Tränade på och åt hyggligt bra.   

En dag i slutet av juli vaknade jag med den insikten att ja, jag må vara ögontjänare som behöver någon som pushar på mig och ger mig en klapp på axeln. Men det är också något mer med mina vanor som jag behöver kika närmare på. 

Denna gång, i slutet på juli när jag loggade in tecknade jag upp mig för en tremånadersperiod.
Raskt kom jag tillbaka till mina goda Mammafitness-vanor med balanserad kost och medveten träning. 

Jag har också kommit ett steg ytterligare när det kommer till mina vanor när det gäller "belöningsmat" i mitt fall oftast godis och alkohol. Jag har "jobbat" med min medvetenhet runt varför det är så viktigta  ingredienser i mitt liv?

Måhända det svaret ligger i såväl arv som den miljö jag växt upp i. Det kan jag inte ändra. Men det jag kan ändra är mina egna vanor.  Ta ansvar för mina egna val. Jag vill inte påstå att det är lätt. Men det känns rätt. Jag är inte i mål, inte på långa vägar. Men när jag ser tillbaka på mitt år med MF ser jag att jag kommit en bra bit på väg. 

Det känner jag mig väldigt, väldigt stolt över. 

För mig handlar inte välmående längre om hur jag går ner i vikt snabbast och tränar hårdare. För mig handlar välmående numer om att hitta en livsstil som jag kan hålla idag, imorgon och i övermorgon. En livsstil utan förbud, utan frosseri och korkade ursäkter och normer från en svunnen tid. 

Om några dagar blir det ett nytt år. 
Inga nya löften för mig. Jag håller kvar min BALANS. 

En BALANS som numer fått lite ny innebörd i och med mina nya insikter med Mammafitness.

Jag skulle även vilja lyfta fram en person som är "med" mig i detta och det är min kära make. Sakta men säkert ser och erfar jag hur vi gör detta tillsammans. Vi motionerar tillsammans, vi  planerar och lagar mat ihop och reflekterar även tillsammans. Ovärderligt stöd i en livvstilsutveckling, även om det är jag själv som tar ansvar för min "resa" 🙏🏼

Noterat av Nina


Kommentera här: