Fysisk distansering

(null)

Makthavare, läs regering och expertisen kan inte vara mer tydlig i sina rekommendationer när det gäller att minimera risken för smittspridning i samhället. 

Å vi lyssnar och tar åt oss i olika grader. Ska inte slå mig för bröstet och säga att jag är bäst i klassen på alla fronter men jo, i det stora hela gör jag det jag kan. 

Familjens planerade resa till Sälenfjällen är nu avblåst med hänsyn till sjukvården där uppe, att helt enkelt inte riskera att belasta den i onödan. 

Jag förstår också budskapet med "social distansering"...men tycker det låter missvisande. Fick ett tips om ett mer passande uttryck på Instagram här om dagen. @fia.pj.mineur, som för övrigt är en minister i att sprida positivitet och träningsglädje "gav" mig uttrycket "fysisk distansering" som ett alternativ till social distansering. 

Smaka på det!

Visst låter det väl trevligt och mer passande? 

Ja, i alla fall för mig. I en tid då vi ringer oftare än vanligt till våra äldre anhöriga, hör med varandra hur vi mår, erbjuder våra tjänster. 

Jag fattar att social distansering avser sammankomster där många människor möts, men visst låter det väl trevligare att vi säger fysisk distansering. 

För är det något vi har möjlighet till i dag, så är det väl att socialisera såväl via telefon som social medier. 

Ja, så tänker jag!

Noterat av Nina

Kommentera här: