Ställa om, inte ställa in....

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Aldrig har jag väl haft så stor användning av mitt mindset som nu. Jag har under många år tränat på många saker eller kanske egenskaper som jag har mycket nytta av nu. 

Tack vare att jag redan för några år sedan ställde om mitt liv ganska radikalt så har jag också hittat en ro i mig själv som vägleder mig i att inte bekymra mig så mycket över det jag inte kan påverka. 

Det är ju fortfarande så mycket jag kan göra... och som jag verkligen uppskattar. Jag kan till och med känna att det är lite skönt att tempot i samhället dragits ner några snäpp...inte för alla dock, det är jag medveten om. Men det betyder ju inte att jag måste stress upp mig å någon annans vägnar...

Mina motions- och träningsvanor har jag under rådande omständigheter inte förändrat något alls. 
Då jag till 90 % utövar träning hemma eller utomhus redan innan pandemin.

Det är dansen som fått stryka på foten, den saknar jag. Men varför fokusera på ca 10 % när de andra 90 fungerar?

Arbetet är lite annorlunda, men det löser vi med möten via nätet och lite flera mail. Så här kommer vi att lära oss väldigt mycket positivt för framtiden. 

Resorna har påverkats förstås. Nödiga och onödiga....visst är det tråkigt att inte fira påsk i Sälen med barnen. Att missa golfresan till Spanien och danshelgen med tjejerna som vi varit på över 10 år på raken.  Jättetråkigt. 

Men i relation till många människors stora lidande i Sverige, i världen just nu....ja då blir mina inställda resor och möten bagateller. 

Å jag tänker inte att jag ställer in, jag ställer om. Det kommer ett liv efter detta också. Då har jag allt det roliga framför mig. 

Jag tränar, jobbar, sover och umgås med min familj och vänner som inte befinner sig i riskgrupper. Lyder myndigheternas råd. Ser fram mot den kravlösa påsken. Med god mat, dryck, massor av godis och motion.  

Vi ställer inte in, vi ställer om....

Accepterar det jag inte kan förändra och gör det bästa av saken. Känner mig ödmjuk inför rådande situation och skänker en extra tanke till alla som får samhället att "rulla på" några har det tuffare än oss andra. Så är det. Tack för att ni finns, ni som arbetar med sjukvården, våra yngsta och våra äldsta medborgare. Ni som arbetar i butiker...tack!

Noterat av Nina

Kommentera här: