Inga ursäkter...

(null)

(null)

(null)

Den här veckan finns inga ursäkter för att slarva med kosten.

Flera middagar är tillagade, bara att värma eller koka potatis. Och en stor "balja" vitkålssallad kommer att kunna stå för att grönsakskvoten fylls. 

Inte tog det särskilt lång tid heller. På ca 1 timme och 30 minuter hade vi rört ihop en stor form med kålpudding, en kastrull Nikkalouktasoppa och som sagt vitkålssallad.

Visserligen 2 köttfärsrätter. Men det spelar mindre roll för mig. Dessutom går detbutmärkt att frysa och ta fram vid andra tillfällen. 

Fördelen med att förbereda maten på söndagar är att man slipper stressen på vardagarna. Inte alltid helt enkelt när det inte finns någon mat planerad eller ännu sämre, inte ens inhandlad. 

När jag handlar på fredagen eller helgen tänker jag alltid en bas till veckans middagar. Denna vecka var det extra bra pris på köttfärs och vitkål är ju lite av säsongens grönsaker, tillsammans med morot och lök. 

Gott, enkelt, ekonomiskt, hållbart och praktiskt med storkok. Dessutom frigörs extra tid för motion, träning och andra roligheter efter jobbet i veckorna. 

Ja, men så är det bara att krypa ner i bingen och drömma söta drömmar innan klockan ringer in måndagen. Igen. 

Noterat av Nina

Kommentera här: