Det här med att handla i butik...

(null)

Man kan väl krasst säga att jag med mina 54,5 år inte direkt har fallit för det här med näthandel. Även om jag ibland gör mina tappra försök. 

Nu är det på detta vis att jag som gärna propagerar för hållbara val i livet börjar tänka lite annorlunda runt det. Alltså stora lastbilar kör runt på små paket, land och rike runt och till och med från andra sidan jordklotet. 

Å så pratar vi om flygskam när man åker på semester en gång om året!

Nä, jag vill slå ett slag för den lokala handeln nu. 

Idag hade jag ett möte inbokat med Carin på Hälsolivs på Söder i Gävle. Hon driver sin hälsokostbutik, precis som hennes mor en gång gjorde och även hennes mormor. I 50 år har dessa kvinnor försett gävleborna med kosttillskott och andra hälsosamma produkter. 

Nu är det inte bara det. Carin sitter också på en enorm kunskap om kroppen. Hur våra behov har förändrats över tid, brister, bakterier, vad den västerländska kommersiella medicinen "gör med oss"....så spännande! 

Ni lär få höra mer....

Hennes approach var inte att "sälja på mig"...och arbetade liksom mer med att skapa en motivation hos mig att testa. Sånt gillar jag, vet ni...

Nu är ju jag en väldigt inbillningsfrisk människa. Som har lite svårt att erkänna mina små skavanker. Och ja, det kan ju vara bra på sitt sätt. Men handen på hjärtat....kanske även jag ska "levla upp" lite och ta en runda till varför jag stoppa i mig vissa mediciner år ut och år in. Kanske hitta alternativa produkter som är mer naturliga.

Ska kika närmare på Probioform i morgon och har lovat Carin på https://www.halsolivs.se/  att hålla henne uppdaterad på effekterna. 

 Tar du några kosttillskott , kost med goda bakterier eller har du tankar runt hållbara köp? 
Noterat av Nina

Kommentera här: