En kärring som bryr sig blanka fan...

(null)
 
Hej på er!
Här har ni en kärring som bryr sig blanka fan i vad som passar sig i en viss ålder. 
Jag är "klar" med att vara andra tillags.

I min värld är bakning, hundar, katter, barn (barnbarn), mat, träning, resor ingredienser som tillhör livet. Vissa saker lägger vi mer uppmärksam och tid på än andra.....och vad som passar sig i olika åldrar är för mig av ringa betydelse. Och ja, man ska verkligen tro att man är någon!

Så finurligt att många tror att vi bor i ett land med en urbefolkning som är fri från normer. *not*

Jag har under senare tid observerat att några av de jag följer på sociala medier har valt att skaffa skilda konton på tex Instagram. Ett konto för "träning" och ett konto för övrigt...

Det här väckte mitt intresse och jag tog helt enkelt upp saken till diskussion.

Anledningen får mig att häpna, anno 2020....för att: "Folk" ska slippa irritera sig och kommenterar att jag postar mycket träning i flödet! Eller: För att "folk" inte ska kommentera -Å va du håller på...å som grädde på moset....vid din/hennes ålder! 

Med tillägg....du ska veta att "folk" pratar OM dig också!

Alltså.... de flesta sociala medier är utrustade med den smartaste av smarta knappar.

AVFÖLJ 

Jag använder den själv konsekvent när någon jag följer delar tex rastistiska budskap.

Sannolikheten att jag är en "nagel i ögat" för mina följare är troligen lika med 100%....det är jag väl medveten om.

Men varför man INTE avföljer....eller ännu värre, har synpunkter om vad som passar sig hit och dit och ändå fortsätter att följa. Det begriper jag inte. 

Jag tänker inte försvara eller förklara mitt liv, mina val eller mitt flöde i sociala medier. Inte för någon. Jag tänker inte dela upp mitt liv i kategorier i vad jag tänker INTE ev reta någon följare. 
Lämnar det helt och hållet till den som "stör sig". Det får du analysera själv. 

Det är ditt val att följa mig. 

Att knuffa in folk i hörn med attityder, det trodde jag var ett förlegat beteende.

Noterat av Nina

P.S Ändå riktigt  kul att vi gamla kärringar som gillar hälsa, träning och kost får såååå mycket kärlek och positiv respons 🙏🏼 


1 majamyra | en livsstilsblogg mitt i uppförsbacken:

skriven

Hej! Bra skrivet, jag håller helt och hållet med. Bara att avfölja om man på något sätt stör sig.
Jag har till och med tre olika konton på IG.
Ett för katterna (nytt) haha, ett för träning, och ett som är det första jag skapade där det är mer vardagligt, resor, katter, barna och allt möjligt. Den "majamyralindmark" är även registrerad som företagskonto. Det är kul att följa statistiken på den!

Varför jag skapade en för katterna, och en för träning, var absolut inte för att jag trodde att någon skulle störa sig på om jag hade allt på samma ställe. Det vara bara helt och hållet för min egen skull. Jag ville särskilja dessa för enkelhetens skull, så på katternas konto följer jag enbart andra kattkonton. Kanske lite stört, men du anar inte vad många kattkonton det finns! :)
Det är dessutom enkelt att växla konto så det är inte jobbigt på så vis. Och ibland kan det ploppa upp en katt i mitt ordinarie konto ändå. Eller en promenad.

Kram Lisa

Svar: Självklart ska man ha så många konton man vill....om det är utifrån eget intresse. Jag ifrågasätter att man gör det av anledningar som andra styr och att det blir ett sätt att ursäkta sig. Jag kan tänka mig i i väldigt många anledningar som motiverar skilda konton också. Tycker bara den här ”Gud va du håller på i din ålder-tonen” är förlegad och hör hemma i historieböckerna.

Tack för alltid så fin respons!
Blanda och ge...
Du är bäst, Lisa!
Kram Nina
Nina

2 Yvonne:

skriven

Hej Nina.
Jag instämmer till fullo med det du delar med dig av.
Vad du håller på i din ålder mm...

Heja dig
Yvonne

Svar: Tack Yvonne!
Ja, den sortens kommentarer och attityder kan man hålla för sig själv.
...och viktigast av allt....inte vika sig för vad andra ska tycka och tänka om dina val i livet. Jag vill inte påstå att det är lätt. Vi har alla saker med oss i våra ”bagage”. Kanske vi ibland tänker så utan att ha fog för det.
Ja, jag har i alla fall bestämt mig att ”hålla på” med vad jag vill, så länge JAG vill...😊

Kram Nina
Nina

Kommentera här: