Nina och balansen...

(null) 

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag har ordet eller egentligen min egen tolkning  och innebörden av ordet/begreppet BALANS, som något slags mantra.  Det har kommit att bli grunden i min livsstil. 

Sen senaste tiden har jag vacklat lite i min egen tro på vad balans egentligen är. Utifrån en allmän tolkning och utifrån min egen tolkning. Utifrån extrema renlevnadsmänniskors  eller elitidrottarens tolkning eller "soffpotatisen". Så klart det blir olika tolkningar. Det är vad jag kommit fram till.

Och.

Det tänker jag är helt i sin ordning! 

Ler dock lite när jag tänker tillbaka på hur jag också förändrat mina "mått" för balans under åren... 

Nåväl, livet, hur vi lever det och dess tolkningar är inget permanent. Vi är föränderliga och utvecklingsbara. Tacksam för det. 

Jag vet att många tycker och tänker om att och hur jag tränar, flänger och "håller på" allt för mycket och kommer i obalans bara genom att, ja just bara tänka på det. 

Jag vet också att det finns människor som fnyser åt begreppet och anser att människor som tränar regelbundet men också väljer att kopplar av med vilodagar, bubbel och franska ostar INTE ens kommer nära en balans i livet.

Och faktum kvarstår. Alla har rätt. 
Kanske inte just att tolka och tycka om MIN definition....men absolut om sin egen BALANS och livsstil. Och det är bara egna insikter och målsättningar som kan ändra det. 

För mig handlar BALANS om att tänka och känna inåt. 
Reflektera över vad jag mår bra av och vad jag behöver göra, ha för strategier att möta såväl vardag, som oförutsedda händelser. Hur mycket och vad jag vill jobba, träna, sova, äta....om jag har ätit och druckit för mycket, och tränat för lite är det inte "semesterns " eller helgens fel...det är mitt eget ansvar...å gudarna ska veta vad jag jobbat och jobbar på den frågan.

Ja, ni fattar!

Jag ställer mig oftast frågor som:

Vad mår jag bra av på riktigt? 
Vilka är mina mål i livet?
Vem/vad styr mina val?
Vad är värt för mig?
När mår jag bra?
Om jag INTE mår bra, vad behöver jag då göra för att komma dit?

Enkelt? 

Inte alls...men en helt nödvändig resa i det som kallas livet. Vem jag är, vem jag vill bli och ta ett eget ansvar för det. 

Så om balans för mig är att gå upp aptidigt en morgon för att spela golf en ledig dag eller ta en whisky på fredagkvällen. Då är det val jag har gjort och tar konsekvenserna av.

Den här veckan har jag tränat efter min plan och motionerat mer än jag hade tänkt. Hormoner "spelar" just nu i otakt i vad som i folkmun kallas övergångsåldern. 

För att skapa balans här fick den för övrigt oplanerade lördag starta med ett yoga-pass. Hittade ett klipp på youtube med hormonbalansernas rörelser. Så skönt. 

Vad gör du för att skapa balans i din tillvaro?

Noterat av Nina
1 Anonym:

skriven

Tack underbara Nina🙏Du är såå inspirerande.Gillar dig 👍Kram❤️

Svar: Å tack fina, den bästa responsen jag kan få 🥰❣️
Nina

Kommentera här: