Tiotusen....

(null)

(null)

(null)

Tiotusenmetersklubben, den har jag hört talas om men har föga erfarenhet av. 

Tiotusenstegsklubben däremot. Den är jag hängiven aktiv deltagare i. 

Tiotusen steg om dagen, det gör jag väldigt sällan avsteg från. Ska vara om jag ersätter det med skidåkning, cyklar eller en dag då jag tränar på gymmet. Möjligtvis!

Jag må äta och dricka tomma och näringsfattiga kalorier en hel vecka. Men stegar gör jag. Det har blivit en vana helt enkelt. Dessutom håller jag koll. Tack också lov inte slaviskt längre. Sånt har en tendens att verka lite stressande och får då motsatt effekt.

Bortsätt från att det är en jäkla bra metod att förbränna så har rörelsen så många andra goda effekter. Både för kropp och själ. Till och med så läkare skriver ut promenad på recept. 

Genialiskt om du frågar mig....

Idag gick promenaden "runt byarna", via Jon-Ers.....den väg jag gillar allra bäst när jag går här hemma. Ingenstans upplever jag årstidens skiftningar eller dagens "väder" så bra som här. 
Alltid skuttar eller betar det några rådjur i åkerkanten och ofta kan man möta någon annan som tycker 10.000 steg om dagen är en bra idé. 

Vill du börja göra något för att komma i form på det nya året? Har du ett stillasittande arbete? Är du på väg in i eller är i övergångsåldern? Har du mycket grubblerier?

GÅ!

På med ett par sköna skor och då. Du behöver inte ens byta om.

Bara GÅ, gå med i "tiotusenstegsklubben" du också!

Noterat av Nina

Kommentera här: