Älskade lilla hemmagym...

(null)

(null)

(null)

(null)

Veckan som gått blev inte den bästa rent träningsmässigt. 
I alla fall inte om jag räknar med de planerade passen i gymet.

Veckan började med ryggont. Jag visste inte alls vad det berodde på. Det satt långt ner i ryggslutet och det fanns tre möjliga teorier. Från början två, men när den tredje dök upp så trolla poletten ner. 
Teori nr 1 handlade om att jag hade blivit kall...och att det var det som orsakade det onda. Sen dök tanken om att det skulle vara något hormoniell upp...inte heller det uteslutet. Sen kom jag på det. 

Jag bar ut trädgårdsmöblerna själv och troligtvis överansträngde jag ryggen. För att vara på den säkra sidan hoppade jag över gymet några dagar för att se hur det utvecklade sig. 

De första dagarna gjorde det rejält ont. När jag stog, låg, satt...men inte när jag gick. Så veckans först dagar fokuserade jag på mina 10.000 steg.

Så. 
Måndag till torsdag låg jag runt 10.800-12.300 steg.
Sen kom fredagen och vår tripp till Sälen. Tack och lov hade det ryggonda vänt tillbaka och inget hindrade skidåkningen. 

18 km ut på tur på fjället på fredagen. Fattar ni, strålande sol, plusgrader och äggmackor och kaffe i ryggsäcken.

Lördagen började jag med yoga och resten av dagen ägnades åt slalom. 25 åk skrapade vi ihop. Ca 5 km utförsåkning. Kändes rejält i låren kan jag säga. Enligt skistarappen "bränner" detta pass ca 900 kcal. Det skulle jag aldrig kunna gissa. 

På söndagförmiddagen körde vi längd igen. Ca 11-12 km hemma på myrn’ där vi tryckte på lite med armar och ben. Tränar mycket dubbelstakning, Där bål och core får sig en rejäl genomkörare. 
I eftermiddagens solsken blev det en promenad på ca 7,5 km ner på byn och tittade på lite folk. 

Idag startade vi dagen i spåret igen. Ca 10 km i härliga snabba och helt nypistade spår. Helt underbart. 
Och kvällen, ja den avslutades i hemmagymet. Vårt älskade lilla hemmagym. 

Det var motigt idag, riktigt motigt. Jag kände mig trött efter helgens skidåkning i kroppen. Men jag hade bestämt mig i knoppen. Jag skulle tillbaka. Inga bra ursäkter att inte gå ner. 

Jag vet att jag klarar det. Rent fysiskt. Nackdelen är att jag blir så jäkla hungrig och då är det lätt att "tappa det"...och jag vill inte börja som en gång i tiden, kompensera dåliga kostvanor med mera träning och ännu mera träning för att kompensera. DET är inte hållbart 

Nej, nu ska jag tillbaka till mina "Mammafitness-vanor" igen. 
Drygt 10.000 om dagen och tre gympass i veckan. 
Det är smart och hållbar träning för mig. 

Noterat av Nina