Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena....

(null)

(null)

Många kloka och mindre kloka åsikter, resonemang och fakta i nyhetsflödet på tv, radio och sociala medier nu. 

Det bästa rådet hörde jag i morse från utbildningsminister Anna Ekström: "Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena". Dessutom talade hon rakt, klokt och sakligt om situationen runt stängda skolor mm i syfte att minska smittspridning. 
Jag anser att det var mycket klokt resonerat, inga spekulationer utan fakta att förhålla sig till.

Fick också meddelande från Olga Rönnberg på Mammafitness med rådet att följa sina hälsofrämjande rutiner med god kosthållning, motion och träning (hemmaträning då gymmen är stängda).

Så jag är glad att jag:

1. Är bra på att jag håller mig lugn och inte har ett väl utvecklat katastroftänkande.
2. Att jag redan har goda vanor när det kommer till kost och träning. 

Jag skulle kunna hetsa upp mig över att jag som astmatiker tillhör riskgruppen, men tror att jag av anledning 1 och 2 kommer att klara en ev smitta bra. 

Annars har jag tillit att jag blir omhändertagen på bästa sätt. 

En åtgärd jag vidtagit är att jag har arbetat hemifrån idag. Passade då på att roa mig med att lägga upp min lunch på en tallrik.... en tallrik rejält med mat som ska bidra till:

1. Mättnad
2. Energi
3. Muskelbyggnad 
4. Att jag håller min vikt

Är så glad att jag till slut insett att det inte är "lite mat" och små portioner  som är framgången vid tex viktminskning, utan VAD som läggs på tallriken. Behöver jag säga att jag älskar att äta...stora portioner och jag är kreativ 🤗

Min kunskap om balansen mellan kolhydrater, protein och fett har hjälpt mig så mycket till hållbarhet i "må bra-vanorna".

På tallriken för den som undrar:
En portion matvete och köttfärsröra med curry, lök och aubergine och så sallad, tomat och gurka till det. Ett helt bra alternativ till köttfärssåsen som vanligtvis hamnar på tallriken. 

Sköt om er och var rädda om varandra 💖
Noterat av Nina


Kommentera här: