Det här med eget ansvar...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag kan inte låta bli att vara lite filosofisk så här i pandemins tecken. 

Inte så att jag inte tar det på allvar. För det gör jag. Men jag väljer ändå att ta det med ro. Lyssnar på experterna alla olika slag som, ja faktiskt kommer med sunda rekommendationer som vi alla borde ha som "livsmantran" alltid. Inte bara nu...

#Lev som "vanligt" om du är frisk och inte tillhör riskgrupperna. 
# Stanna hemma om du är sjuk.
#Var noga med handhygien.
#Var ute i naturen och få frisk luft.
#Motionera och träna hemma/ute.
#Ät hälsosamt.
# Undvik "onödiga resor" (just nu).
#Skydda och hjälp varandra.
#Stöd lokala företagare och näringsidkare.

En sund livsstil för både kropp och själ kanske är det som "bäst" rustat dig och samhället för kriser och katastrofer. 

Kanske just den här "katastrofen" är ett tecken på att naturen försöker tala till oss på något sätt?

Naturen kommer att lösa detta, det är min tro och övertygelse. Och det kommer förhoppningsvis att bli en ögonöppnare för många oss som är så oumbärliga på jobbet att vi får dit sjuka, till följd att även sjuka barn kommer till skolor och förskolor. Kanske vi måste ta ett omtag om våra exklusiva vanor och se över vad som är viktigast. Er resa till Maldiverna två veckor om året eller en god hälsa 52 veckor. En billigare produkt från Asien eller en lokalproducerad som kostar en slant extra?

Jag tror och hoppas på något filosofiskt sätt att detta kommer att få oss att "stanna upp", ställa upp och bli mer rädda om oss själva och varandra. Att statusprylar och jakten på "nåt" mer lyckligt än själva livet kommer att ta nya vägar. Att våra frågor om vad som är viktigt i livet, sätts på sin spets. Att vi kommer att omvärdera våra krav och förväntningar på myndigheter, chefer och politiker. 

För när det kommer till just egen hälsa, smitta och risk att sprida sjukdom, ja då jäklar måste vi alla ta ett eget ansvar. Vi kan inte alltid lägga ansvaret i händerna på någon annan som ska "fixa" åt oss.

Noterat av Nina1 Kicki:

skriven

Så sant Nina ❣

Svar: Tack 🙏🏼
Nina

Kommentera här: