Hemmaträning

(null)


Å så härligt i dessa tider att ha ett eget litet gym hemmavid. 

Ser i sociala medier att offentliga gym stänger och att det blir lite knöligt att få till träning för en del.

Men snälla, misströsta inte. Det finns massor att göra utan att gå till gymet få till eller ens ha ett helt eget gym i källaren. Hemmaträning ska inte underskattas.

Några miniband, hantlar/kelltelbells, en fitnessboll  och den egna kroppen kommer du jättelång med. Det finns appar att ladda hem som kan skräddarsy ett pass med det som finns hemma.

Kanske du till och med hittar en ny rutin och  ett nytt sätt  att träna på! 
Vem vet, nöden har en förmåga att göra oss kreativa! 

Apropå gym....

Så kom jag att  tänka på när jag började på gym första gången. Det var i början på 2000-talet, alltså ungefär 20 år sedan. 

Jag levde i villfarelsen att kvinnor som fick muskler blev jättegroteska och att det gick fort som fan att bygga dessa okvinnliga muskler.

Minns att jag sa till killen på gymmet som introducerade mig att -Om jag blir så stor över axlarna att  jag måste vrida nog för att komma genom dörren, lovar du att säga till mig då!

Han lovade och ja, jag vill inte veta vad han tänkte. Funderar mer över idag, hur jag tänkte och vad jag hade fått det från.

Men kan då och då fortfarande höra/läsa att det finns ett visst motstånd hos kvinnor att träna på gym. 

Jag har träna regelbundet med vikter över ett år nu. Regelbundet. Ca 3 gånger i veckan. Jag får muskler, absolut. Men inget som är särkilt markant och inte på långa vägar något problem att passerar ingångar (pinsamt att jag ändå trodde det).

Det jag vet är att träning i gymet motverkar klimakterierelaterade besvär. Jag blir starkare och klarar av ett stillasittande arbete vid datorn utan att få ont i rygg och axlar. Det hjälper mig att hålla vikten. 

Roligt är det absolut inte alla gånger. Det krävs jäkla mycket vilja vissa dagar...

Lätt för dig som har gym hemma, säger kanske vän av ordning. Nåja. Vi började också "bygga" vårt gym med två tomma händer. Har lagt pengarna på att utrusta gymet i stället för dyra gymkort. Det har tagit oss några år. Från början höll jag till hemma i vardagsrummet. 

Vi köper lite nytt då och då. Och det behöver inte vara supermodernt och lyxigt. Det räcker att det fungerar. 

Så du som känner dig lite handfallen nu. Tänk om, tänk vad du med enkla medel kan göra hemma? 
Kanske mer än du tror? Låt inte den stängda träningslokalen ursäkta att du hamnar i tv-soffan. Var kreativ...

Noterat av Nina
Kommentera här: