Skolrapport från ”Plommontomat-klassen”

(null)

För 14 dagar sedan "skolades" de små ynkliga tomatplantorna om.
"Klassen" blev en 33 individer stor samling. 

Sen åkte trädgårdsmästaren, alltså skolansvarige tillika undertecknad, bort för att fira påsk en vecka. Bara för att få om sig själv och familjens människor.

Smart? Vet inte det. Tror proffesionella trädgårdsmästare har andra strategier. 

Hur som helst. 

Klassen, så när som på 3-4 individer hade klarat sig bra. Tror mina "tidningspapperskrukor" var bidragande i det hela. Dom fick liksom agera vikarier. Vikarier med god fukthållarförmåga, liksom. 

Gänget i klassen "Plommontomat" frodas i relativt ojämn takt. De som kommit längst har idag fått lite extra individuellt stöd. Och ja, de andra få liksom stå på sig på egen hand så länge. 

Ni som varit med från början vet att jag började med att skiva en plommontomat och lade skivorna i jorden för att gro....

Nej, men jag måste ändå säga att jag hittills är stolt över resultatet. 

Hoppas också helgen bjuder på lite möjlighet till att så från i pallkragarna. Har läst mig till att vissa frön absolut kan sås före den "riktiga" värmen kommer.  För dom anpasssar sig till jordens temperatur. 

Tyckte också det här med att "förså" inne och driva upp plantor var riktigt roligt. Så vem vet, det kan bli ännu en annan planta som ska gro inne på Torpet. 

Har också börjat lyssna på podden Röda vita rosen med Jenny Strömstedt och Viktoria Skoglund. Det är en av mina inspirationskällor just nu. Lättsamt, lustfyllt och proffesionellt!

Klurar på hur jag ska få maken att kissa i potta för att ge mina odlingar maximala förhållanden....

Och...

så återstår nu bara att fortsätta önska sig en låååång och skön sommar med mycket sol  och värme på dagarna och lite regn på natten......sen ska tomater skördas!

Noterat av Nina
Kommentera här: