Att ombestämma sig...


(null)
(null)

Bilderna har absolut inget med följande text att göra. 
Dom är helt enkelt bara härliga symboler för en underbar vistelse hos goda vänner vid havet en ljummen sommarkväll.
Möjligen att jag 4 gånger om året ombestämmer vilken som är min favoritårstid.

Och, ja...jag kan ha varit en smula "i hatten" när bilderna togs...i dubbel bemärkelse.

Texten kommer som överskriften avslöjar handla om att ombestämma sig. Ett ord som kom till mig för något år sedan och som jag anammade direkt. 

F. ö skrev jag ett långt inlägg om det i februari förra året också. 

Tydligt att ordet och kanske ännu mer, ordets innebörd, har stor betydelse för mig. 

Att ombestämma sig, eller rättare sagt, ta ett nytt beslut är inte alltid så lätt. I alla fall inte när det kommer till oss själva. 

Det är så lätt att vi en gång för länge sedan bestämde vad vi gillade eller inte gillade, så till den milda grad att vi inte släpper prestigen och ombestämmer oss. Oavsett om det man en gång för länge sedan bestämde inte gör en gott längre. Det kan handla och handlar ofta om hälsosamma vanor tänker jag. Vadan denna prestige och dumdristighet mot sig själv, tänker jag?

Det här bestämmande eller kanske ställningstagande man gjorde för måååånga år sedan kommer sedan kanske att utgöra hinder för den egna utvecklingen. Och det är ju så mycket i livet som ändras med tiden. Både yttre och inre omständigheter.

Anledningen att jag började reflektera över detta nu var en dialog med en idag, vuxen kvinna som jag följt sedan hon var ett barn. Vi "språkade" via sociala medier här om kvällen.

Det var hon, som den nytänkande och revolutionerande tonåringen som inledde mig i "frestelsen"  att läsa bloggar. Å herregud så jag förfasade mig över hennes leverne och att hon dessutom delade nästan alla sina ungdomssynder på internet. Herregud.....HUR tänkte hon....och inte satt jag snäll inne med mina åsikter heller. Så fasansfullt...men jag sa det förstås inte till henne. Men typ alla andra....

Men något fascinerade mig med det här med bloggar. Jag blev nyfiken och tog efter, faktiskt år av bearbetning, modet till mig att börja skriva. Jag ombestämde mig. 

Det har jag inte ångra en enda gång. Oftast har jag fått positiv respons, måhända någon som bestämt sig för att det är galet sitter på sin kammare och förfasar sig och har man inget annat för sig så är det okey för mig. 
Jag har fått ta emot "skit", ifrågasättande och faktisk ren och skär kränkning för mitt val att göra mina noteringar i bloggen. Sällsynt men det smärtade väldigt mycket (och gör det bitvis fortfarande). Väljer ändå att gå på min egen känsla och kör på...

Den då unga tonåringen har fått min ursäkt och "välsignelse" så här ca 11 år efter att jag ombestämde mig och idag ler vi åt det hela...

Jag är så glad och tacksam att jag ombestämde mig där och då om det här med att skriva blogg. För tänk så många saker jag ombestämt mig om efter att ha förstärkt mina tankar genom att sätta ord på dem. 

Till dig som läst ända hit....vad har du ombestämt som förändrat ditt liv?

Noterat av Nina
P.S Den då unga flickans liv var förmodligen inte värre än någon annan ungdoms...det var nog mest i min hjärna det...😂