Det blev skaplig ordning....


(null)
(null)

Det blev skaplig ordning på den här dagen till slut. 
Även om den inte alls blev som vi planerat.

Planen var att stiga upp tidigt (vilket vi oftast gör oavsett) och lämna stugan redan efter frukost. Det är en resa på 3,5 timmar och söndagar är ju bytesdag en en hel del trafik runt 10-13. 

Men ödet ville annat och en trasig jordfelsbrytare orsakade att vi fick skjuta på hemresan några timmar. 

Jag hade tänkt fylla på kyl och frys med veckans viktiga och framförallt nyttiga inköp, motionera laga och äta näringsriktiga och hälsosamma mål idag.

Det där med hälsosamma val kan det bli lite si och så med när vi är i stugan. Inte helt ovanligt att det slinker i både den ena godsaken och den andra. Även om vi också äter riktigt bra mat. Det är helt nödvändigt eftersom vi oftast rör på oss en hel del om dagarna.

Det "ohälsosamma" som jag stoppar i mig håller förstås inte på sikt. Framförallt MÅR jag inte bra i kroppen när det blir för mycket "tomma" kalorier. 

Å inte kan jag skylla på någon eller något heller. Helt frivilligt är det.

Men nu är det en ny dag...

Den hälsosamma lunchen blev en mosbricka med korv på en mack och motionen blev det inget med. Å andra sidan tror jag kroppen mår bra av lite vila idag. Efter gårdagens 27.000 steg (inklusive 15 km på skidor) och rasslig nattsömn (pga eltrassel). 

De planerade inköpen prioriterades före motionen. Viktigt val inför för kommande vecka. 
Middagen bestående av kyckling, klyftpotatis och rotsaker i ugn och en "kesoröra" till middag gjorde kroppen gott.

Resultatet blev en okej "kostdag" och en vilodag.... å så isäng tidigt för att vakna riktigt utvilad när klockan ringer 5.30. 

Noterat av Nina
♥️


Kommentera här: