Lördagsgodiset...

(null)

Lite lördagsgodis till Vinterstudion idag.

Är det "skitväder" för egen skidåkning får man hålla till godo med andras fight i spåret.

Att få i sig dagens lördagsgodis var dock ingen fight alls. Skulle kunna klämma många på rad. Så grym sockerråtta när jag väl börjar. Å är riktigt svag för choklad i alla dess former. 

Karaktären är det också si och så med och har jag väl börjat så kan det vara svårt att få stopp på mig. 

Denna "självinsikt" har fått mig att "hålla" mig till just lördags- (och för all del fredags-)godis. 
Det är ju självklart ingen katastrof att äta "sött och gött" en dag i veckan i stället, magen och kroppen kan ju liksom inte veckodagarna på det viset.

Men för mig har just detta  blivit en form av vinnande koncept för att må bra i magen och hålla vikten.

Jag väljer att inte ha någon strikt kost eller dieter med olika namn som innebär förbud hit och dit. Inte heller några utmaningar som ska vara i visst antal veckor. Jag vill ha en kosthållning och träningsrutin som håller livet ut.

Förbud mot sig själv när det gäller kosten är dömt att misslyckas. Svårt att "hålla" och leva efter fullt ut och dessa misslyckanden gör inte gott för den egna självkänslan. Och man dömer sig själv hårt för något som på intet sätt är vare sig skadligt eller förbjudet på riktigt...

Självklart blir det för mycket av "det goda" mellan varven för mig. Herregud, är inte mer än människa! Då får jag hålla mig striktare min kostplan period en period så är jag banan igen. Men aldrig utesluta ett mål mat eller välja ett substitut (typ pulver eller konstgjorda soppor) för riktigt mat.

Eftersom jag vet med mig att det kan "skena iväg" om jag väl börjar...så brukar jag vara ganska konsekvent med att undvika "det goda söta" under vardagar och verkligen välja mina "gosaker" och "jobbar på" att inte överäta. Idag valde jag chokladbollen till mellanmål och gjorde plats för den i min plan!

Noterat av Nina
Kommentera här: