Oj oj, det var nära ögat och ett riktigt bra middagstips....

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

Men idag höll det på att gå åt pipsvängen. Tack och lov tog jag mitt förnuft till fånga i sista sekund och återtog reson. 

Det var så nära att jag skulle hoppa på en sån här "qvickfix" a la utesluta någotfödoämnemåltidsdiet....

Men tack och lov kunde jag påminna mig själv om att det skulle både gå emot vad som faktiskt fungerar i längden och "att leva som man lär".
 
Jag som inte förespråkar qvickfix över huvudtaget, det är vare sig hållbart eller hälsosamt för min (någons 🙄) kropp och själ. 

Ändå var det snubblande nära....den får jag ta mig en ordentlig funderare runt. Varifrån kom det liksom 🤔
 
I stället gjorde jag som jag brukar, återgick till mina goda vanor med riktig mat, daglig motion och så ett pass i gymmet på det.
 
Det valet är jag glad för att jag gjorde. 
 
Dagens middag lagade jag på 30 minuter.....eller ja så länge potatisen kokade. 

Köttfärs i ugn med lök och champinjoner.
 
Så här gjorde jag:
 
På med potatisen på spisen. Behåll skalet.
Kryddade upp köttfärsen med ganska mycket goda kryddor (smaksak) och dijonsena.
Sen plattade ut köttfärssmeren  i en smörjd ugnsform. 
In i ugnen 225 grader.
Hacka lök och champinjoner och fräs. 
Häll på "köttfärskaka" och låt det "gå med" sista tiden.
Toppa med persilja och lingon (om du har i frysen).
Servera med potatis och gröna bönor/broccoli och lättsockrad lingonsylt. 

 Smaklig måltid!

"Hemkunskapsfröken" tipsarna:
Jag har en gång i tiden fått "lära mig" att frysta grönsaker behåller sina vitaminer bra. Rätta mig om jag har fel.
Jag vet också att man kan minska sockret med hälften i receptet för lättsockrad lingonsylt och ändå blir den tillräckligt söt, beprövad erfarenhet.. 
 
Ja, men det var väl det kloka jag hade att förmedla idag. 

Tyckte du att du fick någon inspiration eller kanske igenkänning så får du gärna 👉🏼♥️

Noterat av Nina
 
 

Kommentera här: