Apelsiner och vitaminer....

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

För några år sedan bestämde jag mig för att jag åt så allsidigt så att jag inte behövde några vitaminer eller andra kosttillskott.

Nu har jag ombestämt mig. 

Jag har blivit äldre, kroppen har minst sagt kommunicerat detta till mig med sitt tydliga språk...på det ena och det andra sättet. 

Här kan jag välja att gå mot. Och köra på som jag alltid gjort. 

Eller också går jag med.....och stävar efter att ge kroppen det den behöver för att optimera min hälsa. 

Och hälsa för mig, ja det handlar om balans mellan kost, sömn, motion, återhämtning, träning. 

Med åren har sömnen blivit knackigare, ironiskt nog när jag behöver återhämtning ännu mer än tidigare. 

Men, men....vem sa att livet skulle vara en räkmacka, att glida fram på, en varm och solig sommardag med en drink i ena handen och sanden mellan tårna?

Nej, är det inte det ena så är det det andra sa kärringen.....

Idag pressade jag apelsiner till frukosten. Barndomsminnen väcktes till liv. Det var ju så jag drack juice som barn. Det var väl nästan det enda jag kommer ihåg, benämndes som "nyttigt". Ibland fanns sån där förpackning med fryst koncentrat hemma, men var inte var dag det serverades. Ofta hann den liksom inte tina i vattnet innan man skull dricka den till frukost. 

Kommer heller inte ihåg om det var någon som pratade om att äta vitaminer eller allsidigt här hemma. Jo, pappa sa att jag inte fick äta bara potatis och sås, för då skulle jag bli tjock....
Sånt sätter sig i ett barns huvud.

Hur som helst är jag uppvuxen på relativt god och varierad husmanskost. Det är jag glad för att jag har "fått med mig".... antar att mina föräldrar var rätt lika andras i sammanhanget. 

Först i högstadiets hemkunskap fick jag verkligen kunskap om kosten....sen har det varit ett relativt stort intresse för mig hela livet. 

Sen har jag fått "jobba på" andra beteenden runt mat och matvanor som inte har varit så hälsosamma. Idag, när jag passerat 55 års erfarenhet av livet börjar jag få en hel del balans i livet när det kommer till kosten OCH beteenden runt ätandet. 

Skam den som ger sig, liksom!

Som sagt, idag pressade jag apelsiner till frukost. Gott, fräscht och fullt av vitaminer. 
Nu äter jag också dagligen vitaminer och andra kosttillskott för att optimera min hälsa. 

❣️Omega 3 (Smörjer hjärnan 🧠)
❣️Magnesium  (Optimera sömnen 😴)
❣️ +60 🙄 (Bidrar till ökad energi, immunsystem och styrka 🏋🏼‍♀️)
❣️ Kollagen (Bevara och underhålla hud och leder 🦾)
❣️Klimadynon (Växtbaserat läkemedel som lindrar klimakteriets effekter  🔥😅💦)

Ja, som ni hör (läser) har inte den här kärringen för avsikt att kasta in handduken och sätta sig i soffan och klaga på krämpor och utebliven ork och motivation ännu.

Lördagen ligger fortfarande framför mig och en hel del "steg" gärna många med ökad puls, ska inkasseras på "må bra-kontot". 

Noterat av NinaKommentera här: