Internationella kvinnodagen 2021

(null)

Internationella kvinnodagen.

Det är enklare med kanelbullens dag, våffeldagen, semlans, kattens, hundens, tuplanens dag. För dom kan jag helt enkelt välja att skita i. Fullständigt. 

Internationella kvinnodagen skulle jag vilja,  att den inte fanns. Eller rättare sagt, behövde finnas.
Nu kan jag inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt att halva jordens befolkning har fått EN dag. 

Så vitt jag vet har jag 365 dagar VARJE år som är mina. Där mina val, mina rättigheter och min röst väger lika tungt som någon annans. Där jag är säker i mitt hem och vart jag går. Där mitt arbete och min insats är lika viktigt som någon annans. Där jag lever i ett jämlikt förhållande som jag kan växa och må bra i utan att det sker på någons bekostnad. 

Min "väg" till ett upplevt jämlikt liv har inte varit en räkmacka. Jag har fått kämpa mot såväl uppfostran och samhällsnormer. Min strävan har aldrig varit att bli lika en man, då jag tycker att det finns många attraktiva delar med just olikheterna, men det handlar ju långt ifrån rättigheter....

Tyvärr finns det allt för mycket som pekar på att jag inte är ett levande exempel och normen för att vi har kommit till ett jämställt samhälle i jordens alla hörn, inte ens i Sveriges egna hörn, trots att vi är ett av världens ledande länder när det kommer till jämställdhet, så finns det fortfarande mycket att göra på den fronten.

För kvinnor ❤️
  Till kvinnor ❤️
Av kvinnor ❤️
Med kvinnor ❤️

Det räcker liksom inte med en dag här, vi behöver oceaner av dagar. Men ska det krävas en dag för att få upp ögonen för kvinnors rätt, systerskap, jämlika löner osv osv så för all del.

Jag kan vara med och uppmärksamma väldens mest onödiga nödvändiga dag, internationella kvinnodagen. Skönt att den slipper förknippas med nåt som ska bakas och stoppas in i huvudet i alla fall. 

Håll i och håll ut kvinnor och män (som kämpar för jämlikhet) ge er inte, använd årets alla dagar, var inte rädd för att "vara för mycket", ta för dig, gör din röst hörd. Fostra barnen till jämlika individer, stå upp för varandra tjejer.....för den här "pandemin" kommer att överleva Coronan, var så säker. 

Vi kommer att behöva vara starka och peppa varandra framåt! 
Håll i och håll ut....
Noterat av NinaKommentera här: